Bästa!!


Säger godnatt med en av mina absoluta älsklingslåtar. Den är så sjukt bra. Jag får rysningar varje gång.

Slow down, you crazy child
you're so ambitious for a juvenile
But then if you're so smart, tell me
Why are you still so afraid?


Hej.

Det händer mycket just nu och huvudet mitt är fullt av tankar & funderingar. Det bara snurrar och jag känner mig väldigt stressad av någon anledning. Stressen är nog mestandels positiv (om ni förstår vad jag menar), men den påverkar mig negativt. Jag har sovit dåligt som fan dom senaste nätterna, vilket såklart har påverkat min ork och mitt humör under dagarna. Hoppas på bättre lycka inatt. Jag behöver min sömn. Jag älskar att sova.
Imorgon klockan åtta gör jag min sista tenta för terminen. Wish me luck. 


Weeeeiiii

Wohooo vilken rolig kväll vi hade igår :D Jag älskar verkligen studentlivet.
Först var vi hemma hos min kära vän Marcus - festade loss på korv med bröd och öl, haha! Därefter vinglade vi iväg till en mellanfest och kvällen avslutades sedan på kåren. En grymmegrym rolig kväll helt enkelt :D

Nu ska jag packa väskan och åka hemåt. Mormor fyller 80 år imorgon, så ska hem och fira henne i helgen. Myyyysigt!










Idag kör vi på lockar


Nu ska jag ge mig iväg till bussen. Ha en bra fortsatt bra onsdag!


Onsdagen den 23 mars

Hejhopp.
Jag har fått en hel del plugg gjort idag. Äntligen är sammanfattningarna av föreläsningarna klara. Känner mig nöjd. Jag förtjänar helt klart öl ikväll. Känner att det är väldigt passande att det är lill-lördag idag! :D



Ikväll åker den vita overallen på, woooop wooop!


"Skorpionen river för att bygga nytt"

Skorpionen (23 oktober - 21 november)

Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken. Det betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad, behärskad fasad men ett stormigt, passionerat inre. I relationer och samarbete är Skorpionen tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig en väntjänst eller en oförrätt.

Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denna hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Skorpionen är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket, Skorpionen vet ändå och kan stundtals ana sig fram genom tillvaron. Få ting undgår Skorpionens skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till bilden, likaså finns en stor potential på det kreativa området. Alla former av problemlösning fascinerar Skorpionen.

Planeten Pluto styr över Skorpionens tecken. Det ger sig tillkänna bland annat genom ett stort kontrollbehov.
Att kämpa är någonting naturligt för denna dynamiska natur, och en del Skorpioner skyr inga medel för att nå sina mål.

Skorpionen har lätt för att komma i kontakt med de inre, själsliga djupen och är inte sällan en god människokännare.
Det finns gott om känslor i detta hemlighetsfulla vattentecken. Skorpionmänniskan är mycket känslig och sårbar. Hon kan bli hämndlysten eller svartsjuk om känslorna såras. Skorpionen har vanligen kraftfulla, passionerade känslor som sjuder under ytan, och ett starkt driftsliv.

Skorpionen lever och älskar på sitt eget sätt och kämpar i tysthet med att bekämpa alla livets mörka sidor.


Goda egenskaper: Beslutsam, flitig & charmig

Dåliga egenskaper: Svartsjuk & inåtvänd

Nyckelord: Passion


Livet som sjuksköterskestudent

Vårddag idag igen. Matning, sond och infusion stod på schemat. Rolig dag!


Jag och Ellie visar stolt upp våra nya namnskyltar, haha.


Hej där!




Lunch!


Amar fixar PVK:n inför infusionen


Pilljobb


Dags för matning!


Gott?


Marcus och Johanna ;)


Kollar blodtrycket på lillan :)

H&M spring/summer season 2011


Baaah, det är nästan lite elakt att skicka hem nya vår- och sommarkatalogen till en shoppingkåt student som jag. Det finns så mycket fint och det riktigt bränner i köpfingrarna!


In my spaceship I'm an alien tonight

I can do it like a brother, do it like a dude. Grab my crotch, wear my hat low like you.


21/3 2011

Hej.
Jag kom precis hem från träningen och ska snart äta min underbart goda GI-lasagne, muuuums! :) Känner mig ganska pigg ( för ovanlighetens skull), så jag ska nog plugga lite efter maten. Det gäller att ta vara på den energin som finns att tillgå, haha. Det blev ingen film idag, Elin var tvungen att jobba. Lite tråkigt, men samtidigt har jag en del att göra här hemma.

Idag satte jag min första PVK. På en docka, men ändå. Jag tycker att det är synd att vi inte får testa på varandra. Jag skulle gärna ha stuckit i en riktig arm innan jag går ut på praktik, en plastarm är ju inte riktigt samma sak. Vi fick även göra subkutana och intramuskulära injektioner, i en skumgummibit. Jaja, det har varit en bra dag i alla fall!


Människa, är du för eller mot till slut?

Det bidde inget mer plugg. Har lagat mat och slötittat på tv istället. Mycket bättre på alla sätt och vis :) 
Nu måste jag nog sova, har vårddag imorgon - vi ska lära oss att sätta PVK och diverse injektioner. Efter skolan ska jag, Anna & Elin kolla på film, därefter ska vi iväg och dansa. Det blir en lång, men rolig dag :)
Godnatt!


Det är tur att min lägenhet har så bra ljudisolering. Fick ett litet ryck när jag lagade mat och satte på Imperiet på högsta volym. Sjukt längesen, haha! 

Jatack!

Så fort jag känner att jag har råd ska jag införskaffa mig ett par nya Converse. Och denna gången blir det ett par vita. Det är så enkelt, fräscht och framförallt - vårigt! :)



Haj!

Det blev impulsutgång igår. Jag hade egentligen tänkt vara hemma och ta det lugnt, men jag insåg ganska snabbt hur tråkigt det var. Jag kände mig inte riktigt upplagd för en hemmakväll i min ensamhet. Ett dumt beslut helt enkelt. Så när Emma frågade om jag var sugen på att festa så sa jag självklart ja. Gjorde mig iordning snabbare än blixten och gav mig iväg med vinflaskan i högsta hugg. Först var vi hemma hos Emmas kompis Malin och sen gick vi vidare till O'Learys. Mycket trevligt! Tog lite bilder, men jag har inte orkat lägga in dom i datorn. Lika seeeg som vanligt alltså.

Jag varit helt död idag, men har trots det lyckats få en del plugg gjort. Nu ska jag gräva ner mig i böckerna en stund till. Blääääääääää!! Vi får se om jag får något gjort eller om jag somnar med näsan i blocket.


Lööööördag!

Idag har jag hunnit med två timmars träning, ett flexpass med Anna och en långpromenad med Moa. Solskenet gör mig så glad, nu ska bara snön smälta så är vi på banan igen.

Hade en grymt mysig fredagskväll igår med Anna och Marcus. Vi kollade på film, åt en massa gott, pratade skit och skrattade i mängder. Jag hade ärligt talat nästan lite ont i käkarna när jag åkte hem, haha! :D Underbaringar.

Förresten, jag kan varmt rekommendera dans fuego, det var GALET KUL!! Jag längtar redan till nästa gång, wohooo :D


Shake it

Dans fuegooo here I come! Första gången för min del, ska bli riktigt kul! :D

Storstädning på G

Jag gick upp tidigt idag för att tvätta och nu är det dags för storstädning här hemma. Det ska faktiskt bli riktigt skönt, för det ser ut som ett krigsfält här. Fyfan. Jag trivs inte när det är rörigt och stökigt omkring mig.

Har jag precis ätit frukost - en kopp grönt te, fullkornsflingor med äpple & fikon och mjölk. Gott :)
Nej nu är det nog dags att sätta igång!


GI

Sitter och läser lite om GI-metoden och LCHF. Jag tycker att det är sjukt intressant! Jag försöker följa GI-metoden så gott det går, och jag måste erkänna att det faktiskt funkar. Jag har gått ner runt fyra kg sen jag började. Jag hade gärna velat gå ner i vikt lite snabbare, men faktum är ju att ju långsammare viktnedgång, desto stabilare. Jag äter i princip ingen pasta, potatis, ris och bröd. Har bytt ut det mot wokade grönsaker, bönor av olika slag, broccoli, osv. Och det fungerar skitbra. Och jag är nog världens största pastalover. Utöver det så undviker jag det mesta med socker i. Men, ibland unnar jag mig självklart något gott. Det måste man göra, annars blir livet ganska tråkigt! :)






Namnskylt till praktiken fixad

Jag har totalt glömt - titta vad som låg i min brevlåda i måndags när jag kom hem :) Roligt att det faktiskt funkade.


Nöjd. (Ber om ursäkt för mitt avskavda nagellack, haha)

Zzzzzzzzzz

Efter 12 timmars sömn känner jag mig lika trött som när jag gick och lade mig, om inte tröttare.. Jag undrar om jag börjar bli sjuk eller nåt. Hade helst velat ligga kvar i sängen hela dagen, men det har jag inte tid med. Ska till skolan och träffa gruppen om en stund, sen blir det träning (förhoppningsvis) :)


Goddag!

Har suttit och läst om puls, blodtryck och cirkulation i några timmar nu. Magen kurrar lite smått så jag tror minsann att det är dags för lunch. Sen ska jag ge mig ut på en långpromenad i det "härliga" vårvädret.
Puss!

13/3



Kaffe & Keeping up with the Kardashians. Passar bra en grå söndagsförmiddag som denna.

Och tack Karin och Jossan för en härlig lördagskväll! Mycket trevligt! :)


Vila i frid.

Tre tjejer döda i bilolycka. Det är sådana här händelser som får mig att inse att jag inte är odödlig. Vi kommer alla att dö en dag och man vet aldrig om det är sista gången man ses eller talas vid. Det är så hemskt.
Bollebygd är en liten håla, alla har koll på alla. Och även om jag egentligen inte kände någon av dom så är det fortfarande lika hemskt. Frida och jag brukade heja på varandra när vi sågs, glad tjej. Trots att man inte var mer än bekanta så känner man en sorg. Det är så fruktansvärt alltihop och mina tankar går idag till dom omkomna och deras nära & kära.

Man måste vara lite nere ibland, för att sedan kunna uppskatta det som är bra.

Jag hade rätt, idag är en bättre dag :) Jag vet att det kan låta helkonstigt och att det kan vara svårt att hänga med i mina svängar, men det är sån jag är. Jag är känslomänniska och det har jag accepterat, antingen är jag väldigt glad eller väldigt deppig. Oftast inget mitt emellan. Men för det mesta är jag faktiskt en väldigt glad prick :)

Idag har jag jobbat, lite extra pengar i fickan är aldrig fel. Jag blev så glad, jag fick tre kommentarer om att jag har gått ner i vikt. Väldigt roligt att folk märker det! :) Eftersom mina jobbarkompisar träffar mig så sällan så har dom lättare att se skillnaden än dom som träffar mig varje dag. Det är peppande :)

Nu ska jag äta tacos med mami & papi, sen blir det myskväll!

My man.

Sitter och äter jordgubbsglass med vit choklad och fantiserar om att ha Channing Tatum som pojkvän, haha. Det hade varit nåt. Glassen hade smakat dubbelt så gott då. Fin sak det där. Han är nog tamejfan min idealman av alla män med stort M. 


Dear John - en av mina favoritfilmer, minus den där Amanda Seyfried då, henne gillar vi inte. 

 

Funkar det?

Fick ett tips från mina kära vän Ellie om hur man kan få en gratis namnskylt från Skyltmax. Det enda man egentligen behöver göra är att länka till dessa två sidor: dörrskylt och skylt. Ska bli kul att se om det funkar även för mig!

Tack för tipset gumman :)


My life is a rollercoaster

Idag har jag haft en av mina sämre dagar. En sån där grå och väldigt deppig dag. En av dom där dagarna som man bara måste ta sig igenom, vare sig man vill det eller inte. En sån där dag då jag helst vill vara för mig själv och inte prata med nån.
Snicksnackade med Marcus en stund innan och jag tror faktiskt att han fick mig på lite bättre humör. Vad skulle jag göra utan min kära vän Macke Brack?

Imorgon är en ny dag - en bättre dag. Det är så jag ser på saken :)


En helt vanlig onsdag

Idag har jag pluggat, tränat, pluggat och.. inget mer. Ganska tråkig dag som ni hör, det finns inte så mycket mer att säga. Imorgon åker jag hem för att fixa lite saker. Hoppas på det bästa!!

Är sjukt uttråkad. Jag fattar inte vad det är för fel med mig. Jag har aldrig haft något problem med att vara själv, brukar faktiskt tycka att det kan vara ganska skönt. Men den senaste tiden har jag verkligen börjat ogilla det. Jag trivs som bäst med mina fina vänner omkring mig, utan dom känns allt bara grått och tråkigt. Idag har jag trots allt bara varit själv här hemma några timmar, men ändå kommer dessa känslor över mig. Jag är så sjukt sällskapssjuk, haha.


Förresten, vart tog den fina våren vägen? Jag som var så glad över att snön höll på att smälta och att solen tittade fram. Om det ska fortsätta såhär så ser det nog snart ut såhär igen :/ Baaah!

Fettisdagen

Ätit någon semla idag? Det har jag gjort. Och den var jävligt god vill jag lova, fylld med massa mandelmassa. Mums :) Efteråt gick jag till gymmet och sprang i en timme. Och vips - semla borta! ;) Haha.

Nu ska jag försöka sova. Vi får se hur det går med den saken, är inte ett dugg trött.
Sov gott ni som kan!


Kateterisering & helkroppstvätt

Igår hade vi våran första vårddag :) Det var riktigt kul att äntligen få göra lite praktiska saker i skolan. Vi fick träna på att sätta kateter, tvätta och bädda med patient i säng. Nu börjar det faktiskt kännas som att vi verkligen läser till sjuksköterskor. Det är väldigt roligt, men också lite skrämmande. Haha.













Underbara söndag

Nu: film och mat hos Macke Brack! :D

Haha

Jag sitter och tittar på lite gamla bilder på mig och inser hur sjukt blond jag har varit, eller förlåt - vithårig. Jag menar, jag är ju fortfarande väldigt blond, men jag är långtifrån så ljus som jag var för ett år sen. Jag har inte blekt min utväxt sedan sommaren och så ska det förbli. Ljust hår är fint, men den senaste tiden har jag verkligen tröttnat på mitt superblonda hår, naturligt är bäst :) Som mamma sa: "nu har du vuxit upp". Haha. 
När jag var hos frisören i januari försökte hon mörka ner håret något, men jag såg knappt nån skillnad alls. Nu när jag kollar på bilder kan jag dock konstatera att en liten skillnad är det allt :) Nästa gång ska jag bli ännu ett snäpp mörkare. Wiihoo :D









Sol!

Vilket underbart väder det är idag. Jag tror minsann att våren är påväg :D Satan i gatan vad underbart, som jag har längtat!

Gårdagskvällen var mycket lyckad, jag hade jättekul :) Först var vi hemma hos Anna & Oscar och därefter smet jag och Elin iväg till en lokalfest. Dock ramlade jag och gjorde hål i mina nya byxor på vägen, sjukt klantigt men det ska jag nog kunna fixa. Annars var det en riktig toppenkväll! Ingen ångest idag inte.
Livet är väldigt bra just nu.

Schååål!

Idag är det lördag och det innebär fest! Wooop woooop :D

 
Detta är jag idag

Mitt andra beroende..

Ajajaj, shopaholic-tess har varit i farten igen.. Gick en sväng på stan efter träningen idag vilket resulterade i att jag kom hem med två par byxor. Ajajaj det bränns lite i plånboken kan jag erkänna, men dom var sketasnygga så jag försöker intala mig själv att det var värt det, haha. Var tvungen att straffa mig själv med en massa plugg när jag kom hem, men det gick inget vidare, jag somnade.

Jaja, nu ska jag sova. Ska upp ganska tidigt imorgon för att träna flex. Skitroligt och väldigt skönt, rekommenderas!
Puss!




Något som jag aldrig trodde att jag skulle ta på mig: byxor med höög midja :)


Frajdag

Idag har jag haft mina bruna linser. Trivs väldigt bra i det och jag fick en hel del fina komplimanger. Många ser att det är nåt som är annorlunda, men förstår först inte vad, lite kul faktiskt.

Har även fått reda på var jag ska göra min praktik idag. Det blir ortopeden på Ryhov :) Spännande!





F a n t a s t i s k t

I am looking, I'm not loosing what I found
No matter what you think I'll always be around
To be near you, I can hear you, I'm not on my own
So I'm leaving home


3 mars

Oj, snart börjar det nog damma här. Dålig uppdatering, jag vet. Jag har inte haft någon lust att sitta vid datorn alls faktiskt. Jag har inte varit depp, tvärtom. Jag mår så jävla bra.

I måndags började vi läsa en ny kurs, som jag faktiskt tycker är rolig. Det har även hunnits med en tacoskväll hemma hos Denise (väldans mysigt) och igår bidde det utgång - bara jag och Robban. Robban är alltså Marcus, jag är Berra. Vi var dom enda som var sugna, så efter lite kortspel och några avsnitt Solsidan vinglade vi iväg till kåren. Och jag måste säga att det var en av dom roligaste utgångarna på länge :)

Nu ska jag sova. Är sjukt trött.
Godnatt!

 
Robban och Berra. Bästaste vän !

RSS 2.0