Praktik på förlossningen

Ikväll och imorgon ska jag vara på förlossningen här på sjukhuset. Hur spännande är inte det!? Hoppas hoppas att jag får se en liten kotte ploppa ut!!


Sol!!

Yaaay! Äntligen är det halsonda borta, i stort sett ialla fall :) Så nu ska jag snöra på mig löparskorna och springa (läs jogga) en runda i det fina vädret! Det ska bli helt underbart. Har verkligen saknat träningen.

Dagen har förövrigt varit jättebra. Jag har fått ta en massa blodprov och sätta fyra PVKer. Jag lyckades med tre av dom så jag är nöjd! Nuförtiden har jag även hand om mina "egna" patienter. Det är väldigt utvecklande och roligt, även om det också är lite läskigt. Jag trivs verkligen på min praktik !


:)


Ensamheten själv

Usch! Ikväll är jag heelt ensam här i Eksjö. Åkte tillbaka hit idag, då alla andra i kollektivet åkte hem.. Typiskt. Hoppas att jag somnar snabbt. Nu är det praktik som gäller till och med måndag, taggaa!

Vaknade med halsont idag. Vilket suger väldigt hårt. Det blir troligen ingen träning denna veckan heller, men en promenad eller två ska jag nog kunna få till! Usch vilket negativt inlägg detta blev, nu säger jag godnatt!


Godaste frukosten! Bananpannkaka med varma bär & keso


Vitaminkick


Denna goda fruktsallad har avnjutits av oss här ikväll. Mango, kiwi, persika, äpple, banan, passionsfrukt, hallon, blåbär och vaniljkesella. Mumma!

Jönköping, igen!

Godmorgon! Efter en helgs praktik återvände jag till Jönköping igår kväll, lycka!! Jag är lycklig över att kunna få spendera lite tid med Patrik samtidigt som jag är väldigt glad över en lyckad helg. Jag trivs kanon! Mina två handledare är superbra och jag lär mig nya saker varje dag. En vecka i Eksjö har gått fort, tro det eller ej. Nu ska jag sätta mig med c-uppsatsen några timmar och förbereda mig inför handledarträffen senare idag. Marcus är sjuk så jag får gå själv. Jag stålsätter mig och förbereder mig på grillning!! Snart är skiten över, tack och lov.

FÖRRESTEN, träningen har hamnat helt vid sidan av den senaste veckan, dåligt. Jag har varit trött och känt mig lite halvsjuk, men på torsdag kör jag igen!! Yeeees !



sånt som gör livet värt att leva

Tjooooo, jag lever! Har precis slutat min andra dag på praktiken på kirurgen i Eksjö. Igår gick jag kväll och idag bidde det en A-tur :) Båda mina handledare känns väldigt bra och hittills är jag väldigt nöjd! Jag får mer frihet och ansvar nu jämfört med tidigare praktiker känd det som, vilket är toppen. Detta kommer nog att bli fem roliga veckor! Dessutom bor jag ju med fem andra sköna brudar, kan det bli bättre?! Dagarna ägnas mest åt praktik, plugg och träning. Inte konstigt att man är trött.. Har förresten hittat en jättefin löprunda runt en sjö nära vårt boende. Vi tog oss även en titt på sjoch det får klart godkänt! Där kommer jag att spendera mycket tid vill jag lova!! Nu är jag hursomhelst i världsmetropolen nässjö, jag ska hem till jönköping en sväng för ett mötte med nya jobbet imorgon. Passar på att åka hem och pussa på patrik samtidigt :) wihoo!

skön känsla

Jag har haft en underbart skön helg, jag har varit helt ledig! Kände att jag förtjänade det efter tre dagars jobb! Jag har äntligen börjat gå bredvid på hjärtvården inför sommaren. Jag trivdes från första stund och jag känner på mig att detta kommer bli en väldigt rolig och lärorik sommar. Jag har redan fått sätta ekg och telemetri, Wihooo! Nåväl, helgen har spenderats med min fina pojkvän! Massa godis, god mat och mys. Jag har dessutom hunnit med att träffa kajsa, som varit i stan och hälsat på. Det blev en massa tjöt, promenad längs vätterstranden och en lååång lunch. Alltid lika jädrans trevligt :) Nu känner jag mig redo för en fem veckor lång praktikperiod i eksjö. Nu ska bilen packas, puss!

Gott mellanmål

Tipsar om ett gott mellanmål eller varför inte som mumsmums framför söndagsfilmen. Jag körde på den gamla klassikern - blandade fun light wild strawberry & watermelon med lättkesella. Sen körde jag in blandningen i frysen en sväng. När den börjar få en glassliknande konsistens - på med lite varma hallon. Muums!








RSS 2.0