Destination Skövde

Har precis varit ute och sprungit en runda. Det var väldigt tungt idag, men lika skönt som alltid efteråt :)
Nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mig till bussen. Ska åka till Skövde och hälsa på fina Zara :D Äntligen, det var evigheter sen vi sågs.

Trevlig valborg!

En kväll i Gränna

Ikväll åkte jag, Denise och Andreas till Gränna. Sådär härligt spontant. Vi köpte kulglass nere i hamnen som vi satt och åt vid vattnet. Väldigt trevligt. Dock var det svinigt kallt, Vättern kyler ju ner luften totalt. Hursomhelst, Gränna är verkligen en mysig liten by. Om jag får bestämma blir det fler sådana här kvällar i vår och sommar :)

Nu ska jag sova. Planen är att komma upp i tid imorgon så att jag hinner ut på en löprunda. Måste ju träna bort dom tre glasskulorna som just nu vilar i min mage.....


Helt slut!

Jag har haft en riktig toppendag idag. Fick vara med och se tre operationer :) En höftplastik, uttagning av en armbågsprotes och en axelfraktur. Riktigt intressant :) Nu är jag dock helt död, haha!

Just nu sitter jag och kollar runt på lite hårfärgningar. När praktiken är slut ska jag nämligen belöna mig med ett frisörbesök och tanken är att jag ska fixa lite med färgen då. Jag vill ju få in lite mer naturliga nyanser, är väldigt trött på mitt helblonda hår.




Tycker att denna färgningen är väldigt fin

Praktik

Godmorgon.
Jag ska straz iväg till praktiken. Ska vara på operation hela dagen, spännande :)
Ha en bra dag!

Hon kommer från främmande vidder, där havet är land och land hav

Jag har legat ute på balkongen hela eftermiddagen, solat och lyssnat på Lasse. Det är sommar det. Jag har faktiskt fått en hel del färg, ialla fall på framsidan haha. Det är inte klokt hur mycket fräschare man känner sig med lite solbränna, helt underbart.

Nu ska jag ner till gymmet och springa en stund. Sen ska jag skriva klart arbetet och skicka in skiten!


Idag är det Görans dag!

Grattis på namnsdagen kära morfar. Hoppas att du har en bra dag uppe på ditt moln. Jag saknar dig!


Fruktkalas

Belönade mig själv med en god fruktsallad på balkongen efter en heldags plugg och en lång promenad. Supergott (och ganska nyttigt) !




Mango, melon, banan, kiwi och persika, samt en klick kesella vanilj. Mumsfillibabba. 


Tummen ner för påskplugg

Godmorgon!
Fint väder ute idag, så underbart skönt. Dock är det inget som jag kommer få ta så mycket del av idag, jag måste sitta och skriva på min inlämningsuppgift. Grymt tråkigt! Jag ser inte framemot denna påsken. Det kommer nog bli ganska ensamt, haha. Jag kommer inte kunna åka hem, utan måste vara kvar här och plugga. Hur kan man lägga deadline på en examinationsuppgift måndagen efter påsk? Blääää. 
Jaja, det positiva är ju att jag slipper stå emot alla frestelser, såsom påskgodiset och den goda maten. Haha!


Mangooooo



Blev precis toksugen på mango. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det.. Synd att jag är för lat för att gå till affären och köpa en bara. Får bli imorgon istället. En stor god fruktsallad med vaniljkesella, mums! Världens godaste "mellanmål". Perfekt när man är sugen på något sött som jag är nu.

Nu ska jag sätta på en film & försöka förtränga mina cravings!


Praktik & träning

Finns det något skönare än känslan efter ett stenhårt träningspass? Jag älskar det. Att ge allt tills man är helt slut och svetten rinner. Så skönt! Idag körde jag en timmes styrketräning och en timmes kondition & fettförbränning. Känner mig duktig! Nu ska jag ligga här i soffan och dega hela långa kvällen, det är jag väääärd :)

Förövrigt har det varit en bra dag. Jag fick själv gå in till patienterna och ta blodprov, utan att min handledare var med. Roligt och det gick väldigt bra! Mittutvärderingen igår gick bra den med, godkänd i alla moment. Jag älskar praktik, tror aldrig att jag har lärt mig såhär mycket på tre veckor som jag har gjort nu. Det är så otroligt roligt att känna att man utvecklas lite för varje dag, att man klättrar några steg uppåt för kunskapstrappan, som en patient sa.


Finbesök!

Det har varit en tuff men rolig helg på praktiken, har inte haft en lugn stund. Idag har jag mest dokumenterat, känner att det är något som jag behöver träna mer på.

Idag kommer min fina vän Amanda hit och hälsar på, wohoo!! :D Hon ska stanna till onsdag, så imorgon kommer jag, Moa och Amanda få en riktig heldag ihop. Det ska bli så otroligt kul, vi har trots allt inte träffats sedan jul. Det bli lätt så när man bor i två olika delar av detta avlånga land.
Ikväll ska vi gå på bio och imorgon får vi se vad vi hittar på. Skönt med en ledig dag i goda vänners lag.

Ha det bra sålänge, jag återkommer om några dagar. Puss!


Senaste gången vi sågs, fyra hela månader sedan.


Idag är det fredag

Godmorgon!
Jag har sovit hur gott som helst inatt, däckade som en klubbad säl i sängen igår och har legat där framtills nu. Det är inte mycket som slår en god natts sömn :)
Snart kommer Moa hit en sväng och då ska vi äta en mumsig lyxfrukost tillsammans. Jordgubbssmoothie, kokt ägg, avocado, gott te och massa annat mumsigt!


Hej tröttis


Såhär trött är jag idag. Haha! Det ska bli skönt att vara ledig imorgon.
Anyway. Det har varit en rolig och händelserik dag på praktiken, vi har haft fullt upp och tiden har gått hur snabbt som helst. Jag har bland annat tagit ännu fler blodprov och jag lyckades med alla, wiihoo :D
Att få höra att det man gör är bra är alltid lika kul, men extra roligt är det när det kommer från patienterna själva. Jag blir alldeles varm inombords varje gång :D

Dag 6

Har haft en jättebra dag på praktiken. Jag tog mitt första blodprov och satte min första PVK och det gick hur bra som helst :)
Jag är verkligen supernöjd med praktiken hittills. Jag lär mig något nytt varje dag och gud så roligt det är, wooop woop!


Yes!

SOMMARJOBBET ÄR ÄNTLIGEN FIXAT!! Wohoo :D Jag ska vara på hemtjänsten här i Bollebygd, det kommer nog bli kanonbra. Nära och bra till jobbet och dessutom får jag ratta runt i en bil dagarna i ända, det passar mig utmärkt!
Detta året har jag verkligen haft tur med jobben. Jag har varit på ett flertal intervjuer och för en timme sen hade jag tre jobb i sommar. Så nu har jag ringt runt och tackat nej till dom som jag inte ville ha. Hur ofta blir man tvungen att tacka nej till ett jobb?! Typ aldrig. Jag har alltid tagit det som erbjudits mig, och varit väldigt tacksam för det. I sommar kommer jag alltså inte att jobba på mitt gamla jobb, det känns lite konstigt. Ovant. Jag har ju varit där i tre år nu. Men det ska bli kul att få lite erfarenhet inom vårdyrket. Det behöver jag :)

Nu ska jag packa och hjälpa mamma med maten.
Om några timmar bär det av hem till Jönköping igen och ikväll står bio på schemat - I am number four.

Oh sunny day

Startade dagen med en långpromenad i det finfina vädret. Gud vad glad man blir när solen skiner och att få röra lite på sig gjorde lilla magen gott. Har även hunnit med att deklarera. Känner mig duktig. Jaja, ska iväg en sväng nu!

Sol idag också, wohoo det gillar vi!!



Uäääk.

Usch, min mage spökar fortfarande. Just nu känner jag mig ganska bra. Tack och lov har jag inte spytt (peppar, peppar, ta i trä). Att kräkas är min absolut största rädsla. Jag är livrädd. Får hellre min mage uppskuren och spyan utplockad än att den kommer andra vägen. Töntigt, jag vet. Skulle gissa på att jag lider av emetofobi - kräkfobi. Blev glad när jag upptäckte att det fanns en sådan fobi, har alltid trott att jag skulle vara ganska ensam om det.





Andra konstiga fobier:

Agorafobi-offentliga platser

Aikmofobi - skarpa föremål, knivar
 
Ailurofobi - katter
 
Akarofobi - insekter
 
Akrofobi - höjder
 
Algofobi - smärta

Androfobi - Män 

Anthropofobi - människor
 
Araknofobi - spindlar
 
Astrafobi - blixtar
 
Autofobi - ensamhet
 
Automysofobi - vara smutsig
 
Bacillofobi - Mikrorganismer
 
Batrachofobi - kräldjur
 
Belonofobi - vassa föremål
 
Bibliofobi - böcker
 
Brontofobi - åska
 
Cancerofobi / Carcinomatofobi - cancer
 
Cynofobi / Kynofobi - hundar
 
Demofobi - folksamlingar
 
Dementofobi - sinnessjukdom 
  
Entomofobi - insekter
 
Equinofobi - hästar
 
Ergasiofobi - arbete
 
Erotofobi - fysisk kärlek
 
Erytrofobi - röd färg, rodna
 
Fobofobi - rädsla, utveckla fobier
 
Fonofobi - ljud eller högt tal
 
Fotofobi - ljus
 
Grafofobi - skriva, skrivning
 
Gymnofobi - nakenhet
 
Gynofobi - kvinnor
 
Harpaxofobi - rånare
 
Hedonofobi  -nöje
 
Hematofobi - blod, blöda

Hippopotomonstrosesquippedaliofob- skräck för långa ord

Hodofobi - resor
 
Hydrofobi - vatten
 
Hypnofobi - sömn
 
Iktyfobi - fiskar
 
Kakorrafiafobi - misslyckande
 
Kardiofobi - hjärtsjukdom
 
Kenofobi - tomhet, öppna ytor (kallas vanligtvis torgskräck)
 
Keraunofobi - åska
 
Kinesofobi - rörelse
 
Klaustrofobi - små, stängda utrymmen (kallas vanligtvis cellskräck)
 
Koprofobi - avföring
 
Kynofobi / Cynofobi - hundar
 
Linonofobi - snören
 
Logofobi - ord
 
Lyssofobi - sinnessjukdom
 
Mekanofobi - maskiner
 
Mysofobi - smuts, orenhet, smitta
 
Nekrofobi - döda kroppar, döden
 
Neofobi - nyheter
 
Nosofobi - sjukdom
 
Nyctofobi - mörker
 
Ochlofobi - folksamlingar
 
Ornitofobi - fåglar
 
Osfresiofobi - kroppslukt
 
Patofobi - sjukdom
 
Peniafobi - fattigdom
 
Pnigofobi - kvävning
 
Poinefobi - bestraffning
 
Pyrofobi - eld
 
Scholionofobi - skolan
 
Sitofobi - mat
 
Skopofobi - att stirras på, bli iakttagen
 
Social fobi - dra på sig uppmärksamhet, bli granskad/bedömd
 
Spermofobi - spermier
 
Talofobi - bli levande begravd
 
Thallassofobi - sjö
 
Thanatofobi - döden, att dö
 
Traumatofobi - skada, skadas
 
Xenofobi - främlingar

Nytt i garderoben!

Jag har helt glömt, köpte den här fina jumpsuiten för några veckor sedan. Jag älskar byxdressar, skönt och snyggt :)



H&M, 299:-


Jag lever

Första veckan av praktiken är avklarad och jag avslutar den med en ledig helg. Skönt :) Igår kom mamma och pappa och hälsade på mig. Mamma hade köpt fina nya utemöbler till mig som dom hade med sig, dom gjorde sig riktigt bra på balkongen vill jag lova. Ser framemot många sköna vår- och sommarkvällar där :)
Eftersom jag är ledig framtill tisdag nästa vecka så passade jag på att följa med mamma och pappa hem igen igår.

Dagens plus; har jag legat ute i solen hela förmiddagen, i bara bikini. Vilka sommarkänslor man får :)
Nu till dom mindre roliga nyheterna; jag misstänker att jag och mamma har blivit matförgiftade efter restaurangbesöket igår.. Hon ligger nedbäddad i sängen och min mage är fucked up. Fyfan!!




Förra sommaren


Nöjd!

Hej :)
Jag hade som sagt min första dag på praktiken igår och det var vääldigt lyckat. Jag trivs redan! Min handledare är helt underbar och den övriga personalen (som jag hittills träffat) är toppen. Är riktigt nöjd :)

Jag har varit och gymmat nu på förmiddagen, hade hur mycket energi som helst och jag skulle kunnat springa för alltid, kändes det som ;) Min kondition har verkigen blivit bättre, sjukt kul! Ihållande och kontinuerlig träning ger resultat kan jag lova.
Jaja, nu ska jag bege mig till praktiken, jag jobbar kväll.

Ha det bra, puss!

Sov gott mina vänner

Första riktiga dagen på praktiken imorgon. Snacka om att jag är nervöööööös :)
Godnatt.


Broadway is dark tonight

Jag borde verkligen gå och lägga mig, men det känns knappt som att det är värt det. Jag somnar ändå inte, ligger och vrider mig som en mask i timmar. Jag brukar aldrig ha problem med sömnen annars, men jag tror att det beror på att jag är väldigt orolig och spänd just nu. Jag hoppas verkligen att det släpper snart, hatar att känna mig trött och hängig..

Imorgon är jag ledig, så jag ska åka en sväng till Borås över dagen. Har en del saker att fixa med :) Dessutom ska jag passa på att träffa min fina Kajsa. Bara över en fika, men ändå. Det är alltid lika mysigt att ses och prata av sig. Saknar mina vänner hemifrån.





Introduktion

Idag har jag varit på introduktion inför praktiken. Det kändes väldigt bra. Huvudhandledaren var väldigt sympatisk och trevlig. Under rundvandringen på avdelningen stötte vi på min handledare, även hon verkar väldigt bra. En sten släppte från mitt hjärta, typ :P Handledaren är trots allt väldigt viktig för att man ska trivas. Man kan ha världens tråkigaste jobb, men ändå älska att gå till jobbet om arbetskompisarna är bra. Jaja. Jag är ledig imorgon, så det blir en mjukstart. Första riktiga dagen på onsdag. Detta blir nog bra.

Nu ska jag åka ner till stan och möta upp Denise och Stefan för en fika på Espresso House. Sen blir det träning. Gym idag också :D


Jag idag. Lagom trött.


Jahopp.

Rädd och förvirrad. Det är en ganska bra beskrivning på mig just nu. Det händer mycket roligt just nu. Och mycket nytt, praktik till exempel. Det ska bli kul, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nervös. Jag är nervös som fan. Men det är samtidigt väldigt spännande och roligt :)
Förövrigt så tänker och funderar jag ganska mycket just nu. Jag kommer in i sådana perioder ibland. Jag vet varken vad jag känner eller vill. Jag önskar att jag bara kunde trycka på en knapp och stänga av alla tankar. Just nu är dom nämligen bara till besvär.


Sunday.

Helgen har varit bra. Större delen har spenderats hemma hos Elin i Tenhult, det vill säga in the middle of nowhere. I fredags drack vi vin och kollade på film och igår lagade vi pannkakor och kollade på ännu mer film. På kvällen åkte vi hem till Denise och kollade på ytterliggare en film. Haha. Vääldigt skön helg måste jag säga ;) Jag har verkligen vilat upp mig. 
Idag har jag städat, tvättat och diskat (en typisk söndag alltså) och nu sitter jag här och dricker en kopp kaffe.
Ska snart sticka iväg en sväng till gymmet! Min kropp skriker efter träning. Wohoo :D


Jag och Manda september 2008. Sitter och kollar på gamla bilder på min externa hårddisk. Väldigt underhållande må jag säga ;)


RSS 2.0